PVC / ПВЦ винилови професионални подови настилки, линолеум, мокетни плочи, Flotex, LVT (луксозни винилови плочи), винилови ламинати от водещи производители
Навигация Затвори навигацията

Здравни заведения и дентални кабинети

С настилките които предлагаме – безупречна  хигиена и антибактериалност

Гъвкавите настилки на водещи Европейски производители,  които внасяме в България – като PVC, линолеум, LVT, Flotex антибактериални, хигиенични, лесни за почистване и последваща поддръжка. Термичното заваряване гарантира гладка, равна безфугова повърхност, която не позволява развитие на бактерии, фунги и плесени.

Устойчиви на дезинфектанти, произведени за високоинтензивен трафик, готови системи с нанесено фабрично предпазно покритие PUR +, настилките на DLW гарантират безупречна функционалност във всяка зона на болничното заведение.

Електропроводими настилки за операционни зали, образна диагностика – за да гарантират безопасността на пациенти, персонал и техника. Естетични, в топли пастелни цветове – за да ускорят възстановяването на пациентите. Противохлъзгащите  и акустични свойства отговарят и на най-високите изисквания в Европа за болнични заведения.

Безупречна хигиена и защита.

Антибактерилност и защита.

Безпрецедентни подови покрития за здравни заведения и дентални кабинети, гарантиращи спазване и на най-строгите мерки по отношение на чистота и безупречна хигиена. Непозволяващи развитие на бактерии, фунги, антимикробни  свойства благодарение на патентовани добавки в настилките от PVC, линолеум и хибридни решения като Flotex. Нищожни шансове за развитие на бактерии. Създадени с цел блокиране развитието на патогенни микроорганизми между циклите на почистване. След направено проучване от Роберт Кох Институт (RKI) след нормално почистване, редуцирането на микроорганизми остава в диапазон от 50 до 80%. При  ефективна дезинфекция,  намаляването на микроорганизми е с нива  в норми от най-малко от 84-99,9%. В съобщение, публикувано през 2015 г., Германската асоциация за болнична хигиена (DGKH) констатира  различни недостатъци в почистването на  болниците. От направените проучвания на  (DGKH) – Germany хигиената на еластичните настилки и облицовки е фокусирано върху големите площи на медицинските заведения без да се обръща внимание на по-малките зони. Отново според проучване през 2013г .на (DGKH) – Germany почистването през почивните и празнични  дни е сведено до 10%.В допълнение на тези проучвания площа за почистване в последните 15 год. е нараснала два пъти. Виниловите (PVC) настилки ефективно намаляват растежа на различни микроорганизми като MRSA, Enterococcus множество видове, Ешерихия коли, Klebsiella пневмония, Pseudomonas Aeruginosa и VRE. Тестове направени в институт ISEGA съгласно ISO 22196, категоречно потвърждават антиразвитие  при > 99,99% на  микроби. Използването на антимикробни повърхности за подово покритие  е възможно най-доброто допълнение към необходимите хигиени изисквания. В комбинация с безфуговата технология на монтаж и редовни мерки за дезинфекция, тя увеличава защитата срещу потенциално опасни заболявания. Постояна защита   на базата сребърни йони интегрирани в целия повърхностен слой на настилката е напълно безвредна за хора и околна среда.