Любопитните, но неизвестни факти за линолеума

Знаете ли, че линолеумът на DLW ... 
1. DLW линолеумът е единствената гъвкава настилка, която запазва своята антибактериалност по време на целия си експлоатационен живот. 
2. Произвежда се от над 150 години от изцяло възобновими природни суровини: корк, дървесни стърготини и смоли, ленено масло, юта. Корковата кора се бели от дървета в собствени плантации и това не е свързано с унищаване на дървета. Той е 100% естествен материал. Антистатичен е. 
3. Настилката, която ще ви донесе най-много точки, ако искате да сертифицирате своя проект по LEED, е именно линолеумът. 
4. За разлика от други настилки като PVC, ламинати, балатуми не излъчва никакви VOC емисии.
5. Препоръчва се за помещения, които ще се обитават от малки деца, особено за дечица със склонност към алергични реакции, асматични пристъпи и чести бронхиални обструкции.
Доказано с редица клинични проучвания и тестове намалява пристъпите и благоприятства оздравителните процеси.
6. В редица Германски провинции линолеумът е задължителната настилка за детски градини, неонатологии, здравни заведения и рехабилитационни центрове. Често дори се препоръчва от практиките на немски лекари за жилища и особено за детски стаи.
7. Линолеумът е единствената настилка, която се предлага с гръб от естествена юта. За съжаление, поради неинформираност, често балатуми и PVC настилки се представят като линолеум. 
8. Ако изхвърлите парче линолеум навън, то ще се разгради напълно в рамките на една година. При производството му не се ползуват петролни продукти и не се изхвърлят СО2 емисии във въздуха.
9. Линолеумът осигурява топлина, ако стъпвате с боси крака точно толкова, колкото и масивният дървен под. Отличен изолатор на шум и загуба на топлина, особено ако се поръча с допълнителна коркова подложка от 2 мм. За разлика от дървеният под се почиства и поддържа много по-лесно. Шлайфа се - подобно на дървения под.
10. Произвежда се единствено в 3 завода в Европа, изсъхването му отнема поне 9 седмици, и все още в PRC не могат да индустриализират технологията, за да залеят пазара с нискокачествени имитации.