Детски градини и училища - правилният избор на настилки

Настилките в детските градини и училищата играят много по-съществена роля от подово покритие. Те следва да отговарят на редица тежки критерии и изисквания.

Подовите покрития трябва да:

  •  се почистват лесно, да позволяват ежедневна дезинфекция
  •  са антибактериални и антистатични
  •  не дават възможност за лесно подхлъзване, когато са мокри например
  •  направят интериора приветлив и свеж
  •  да са устойчиви на износване, драскотини, термопластични следи

Доказано е, че приятната, тиха и естетична среда, допринася съществено за по-добрата концентрация. Не е за пренебрегване, че редица частни детски заведения обръщат все по-голямо внимание на акустичните параметри на настилките, особено онези, предназначени за коридори, лобита, спортни зали и салони.

Същественото предимство на нашата гама от предложения, е че работейки с едни от най-големите Европейски производители, можем да подходим индивидуално към всяко едно помещение в дадено заведение. Например, важно условие в училищната столова например е настилката да е с по-голям коефициент на антихлъзгавост, но в коридора, в близост до прегради и стени това би било по-скоро предпоставка за евентуални контузии и наранявания.

При изграждане или ремонт на детски градини и училища е хубаво да се избират хомогенни винилови наситили или линолеуми.  Те предлагат по-добра устойчивост на износване и драскане, а ако се изберат и десени без посока на редене, позволяват да се направят доста вълнуващи дизайни и комбинации, гарантиращи свеж интериор. Съществено предимство на линолеума например е, че той е подходящ и за деца страдащи от белодробни обструкции като астма например. Значително подобрява състоянието им, а естествените му антисептични свойства спомагат за една гарантирано по-здравословна среда.

Гъвкавите винилови настилки с допълнителни акустични вложки, пък са много предпочитани за яслени групи, където децата прекарват голяма част от времето в игри на пода.

Доверявайки се на нашия опит в консултирането,  доставките и монтажа в детски учебни заведения си гарантирате безпроблемен под, дълги и безгрижни години експлоатация.