Дезинфекция & почистване на гъвкави настилки

При създалата се ситуация с разпространение на Covid -19 доста наши клиенти потърсиха съвет, как и с какво да дезинфекцират закупените от нас настилки. Ето няколко съвета, които се надяваме да са полезни. Винаги стартирайте с прахосмучене, за да отстраните грубото замърсяване.

1. Спокойно може да ползувате парочистачки на максимална степен. Гъвкави настилки като винилов ламинат, РVC, LVT, линолеум понасят висока температура без увреждане. Това е и най-щадящия метод за хората с малки деца.
2. Спокойно може да се ползува белина, разтворена във вода съотношение вода: белина 9:1 или 8:2 е добър вариант. При основна дезинфекция навлажнете пода, оставете разтворът да подейства върху пода за 3-5 мин. и след това изплакнете като минете още веднъж с чиста топла вода.
3. Ако дадена зона е замърсена, може да ползувате и спиртен разтвор - до 70%, но имайте предвид, че някои мопове се разграждат от спирта.
4. Почистването е по-ефективно ако минавате един път надлъжно, а след това напречно.
5. Не ползувате гелове за дезинфекциране на ръце, те просто нямат същия ефект върху подове.
Спазвайте режим на почистване и дезинфекция, без разбира се да изпадате в крайности. Гъвкавите настилки като цяло са антибактериални, например линолеумът е с високо съдържание на ленено масло, което е силен антисептик. Не е случаен фактът е, че едно от основните им предназначения са здравни и детски заведения. Ако имате допълнителни въпроси, нашият екип е на разположение, за да отговори.
Желаем хубав и спокоен ден!